miércoles, 27 de julio de 2011

El Consorci Hospitalari de Vic i el comitè d'empresa negocien la retallada d’1,5 milions



El centre sanitari ja ha reduït en consum però ara caldrà rebaixar sous. No es vol fer fora ningú.
El Consorci Hospitalari de Vic, que gestiona l’Hospital General, l’Hospital de Sant Jaume de Manlleu i el Centre de Salut Mental d’Osona, està negociant amb el comitè d’empresa algunes mesures d’estalvi que suposaran canvis en els sous dels treballadors. Les retallades previstes per la Generalitat suposen al Consorci un estalvi de sis milions d’euros aquest any. Des del mes de gener s’ha anat fent reducció en els costos del material sanitari, farmacèutic o el referent a la restauració o la roba. Aquesta reducció ha suposat un estalvi de 4,5 milions d’euros, però queden 1,5 milions d’euros per arribar a la xifra d’estalvi prevista.

És per això que dimecres passat l’empresa va convocar la taula de negociació amb el comitè d’empresa i va plantejar diverses possibilitats, però en cap cas, segons han explicat responsables del Consorci, “amb l’ànim de rescindir contractes o reduir el servei als usuaris”. La direcció espera tancar l’acord aquesta mateixa setmana, ja que des de dimecres fins divendres el comitè ha pogut presentar esmenes a les demandes de la direcció. Aquestes demandes passarien, segons ha pogut saber EL 9 NOU, per reduir als treballadors la paga per objectius (DPO) en un 60%. Aquesta és una paga que va lligada als resultats de l’empresa i que en alguns llocs, com el Parc Taulí, han acordat deixar de cobrar durant dos anys. Una altra opció és reduir els minuts de coincidència que tenen el departament d’infermeria entre torn i torn i per tant ja són minuts que no s’acumulen per dies lliures i canvis d’horaris.

Des de la direcció explicaven divendres que “hi ha totes les vies obertes però no estem per fer fora gent”. L’acord es firmaria també per a l’any 2012. Els treballadors del Consorci han patit fins ara la retallada del 5% que va acordar el govern espanyol.

No hay comentarios: